Poniedziałek (09.06.2025r.)
Zupa:
- fasolowa (woda, fasola biały jaś, ziemniaki, cebula, marchew, sól, pieprz, majeranek) –300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron z truskawkami (truskawki mrożone (mus), makaron -mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja, śmietana, cukier) - 200 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Wtorek (10.06.2025r.)
Zupa:
- z fasolki szparagowej (woda, ziemniaki, marchew, fasolka szparagowa, seler, śmietana 12%, mleko, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- udko drobiowe ( udko z kurczaka, pieprz, papryka, oregano, tymianek)– 1 szt.
- ziemniak – 200 g
- mizeria (ogórek, cebula, śmietana) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (11.06.2025r.)
Zupa:
- barszcz biały (woda, kiełbasa wiejska, włoszczyzna –seler, śmietana 12%, mleko, cebula, , sól, pieprz, majeranek) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- placki ziemniaczane (ziemniaki, cebula, mąka ziemniaczana) – 2 szt.
- sos pomidorowy (przecier pomidorowy, mięso mielone z łopatki wieprzowej, marchew, pietruszka, cebula, pieprz) – 70 g
- surówka z marchwi (marchew, chrzan, sól, pieprz) – 150 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Czwartek (12.06.2025r.)
Zupa:
- kapuśniak (woda, kapusta biała, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- gulasz mięsny (woda, szynka wieprzowa, marchewka, śmietana 18%, ziele angielskie, liść laurowy) –300 ml
- kasza bulgur – 70 g
- pomidor z cebulką – 70 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Piątek (13.06.2025r.)
Zupa:
- zupa ziemniaczana (woda, ziemniaki,marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, liść laurowy) – 250 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- koreczki rybne (ryba, bułka tarta, mąka pszenna, pieprz, sól, olej) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- bukiet jarzyn – 150 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml