Poniedziałek (27.10.2025r.)
Zupa:
- brokułowa (woda, ziemniaki, brokuł, śmietana 18%, mleko, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 g
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryż z musem jabłkowym i śmietanką (ryż biały, śmietana, jabłko, cukier) –200 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka, malina) – 250 ml
Wtorek (28.10.2025r.)
Zupa:
- koperkowa (woda, ziemniak, marchew, pietruszka, seler, koperek, śmietana 18%, mleko 2%, pieprz czarny, pieprz ziołowy, liść laurowy, bazylia, oregano, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- łazanki z kapustą i mięsem (makaron łazanki (mąka pszenna semolina (100%), może zawierać jaja), mięso drobiowe, kapusta kiszona, cebula) – 300 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Środa (29.10.2025r.)
Zupa:
- zacierka (woda, ziemniaki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz; kluseczki: mąka) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- udko pieczone ( udko z kurczaka, pieprz, papryka, oregano, tymianek) – 1 szt
- ziemniak – 200 g
- surówka z sałaty lodowej (sałata lodowa, pomidor koktajlowy, szczypiorek, oliwa z oliwek) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka, malina) – 250 ml
Czwartek (30.10.2025r.)
Zupa:
- z zielonego groszku (woda, ziemniaki, marchew,groszek zielony, seler, śmietana 12%, mleko, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kotlet schabowy (schab wieprzowy, bułka tarta,sól, pieprz) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- buraczki na ciepło (burak, śmietana, sól, pieprz) – 150 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Piątek (31.10.2025r.)
Zupa:
- fasolowa (woda, fasola biały jaś, ziemniaki, cebula, marchew, sól, pieprz, majeranek)–300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie, sól)
Drugie danie:
- ryba w ziołach (ryba, mąka pszenna, pieprz, sól ,marchew, zioła prowansalskie, bazylia, pietruszka, seler) – 100 g
- kasza bulgur – 70 g
- surówka z pora (por, marchew, majonez, sól, pieprz ziołowy) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczk, malina) – 250 ml
















