Poniedziałek (03.11.2025r.)
Zupa:
- kapuśniak (woda, kapusta kiszona, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kotlet pożarski (mięso mielone wieprzowe, mięso mielone indycze, cebula, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), pieprz) – 100 g
- kasza gryczana – 80 g
- surówka z pekińskiej (kapusta pekińska,kukurydza, marchew, majonez, cebula, pieprz ziołowy) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Wtorek (04.11.2025r.)
Zupa:
- kalafiorowa (woda, kalafior, ziemniaki, śmietana 18%, bazylia, oregano, papryka słodka, pieprz czarny, pierz ziołowy) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- nuggetsy drobiowe (pierś z kurczaka, bułka tarta, pieprz czarny, olej roślinny, przyprawa do kurczaka, mąka pszenna) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- marchewka z groszkiem (marchew, groszek, mąka pszenna, masło) – 150 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Środa (05.11.2025r.)
Zupa:
- rosół z makaronem (woda, udko z kurczaka, makaron (mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja), marchew, cebula, pietruszka, por, seler, sól) – 300 ml
Drugie danie:
- kostka rybna (ryba, bułka tarta, mąka pszenna, pieprz, sól, olej) – 100 g
- ryż – 80 g
- bukiet jarzyn – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Czwartek (06.11.2025r.)
Zupa:
- krupnik jęczmienny (woda, ziemniaki, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- bigos z mięsem ( kiełbasa wiejska, marchew, kapusta kiszona ,łopatka wieprzowa, koncentrat pomidorowy, pieprz ,sól, liść laurowy, cebula, czosnek, mąka ) 200g
- ziemniak– 200 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Piątek (07.11.2025r.)
Zupa:
- z fasolki szparagowej (woda, ziemniaki, marchew, fasolka szparagowa, seler, śmietana 12%, mleko, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kopytka (ziemniaki, mąka pszenna, masło) – 250 g
- surówka z marchewki (chrzan, marchew, cebula, olej, sól, pieprz) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
















