Poniedziałek (10.02.2025r.)
Zupa:
- krupnik jęczmienny (woda, ziemniaki, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- pierogi ruskie (mąka, ziemniaki, ser twarogowy, cebula, olej rzepakowy, sól) – 5 szt
- surówka z ogórka kiszonego (ogórek,cebula, chrzan, sól, pieprz) – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Wtorek (11.02.2025r.)
Zupa:
- rosół z makaronem (woda, udko z kurczaka, makaron (mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja), marchew, cebula, pietruszka, por, seler, sól) – 300 ml
Drugie danie:
- kurczak w sosie słodko- kwaśnym (filet drobiowy, sos słodko- kwaśny, marchew, pietruszka, pieprz, sól) -250g
- ryż -25g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (12.02.2025r.)
Zupa:
- barszcz biały (woda, kiełbasa wiejska, włoszczyzna –seler, śmietana 12%, mleko, cebula, , sól, pieprz, majeranek) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kotlet z piersi kurczaka (pierś z kurczaka, bułka tarta, pieprz czarny, olej roślinny) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- mizeria (ogórek, cebula, śmietana) – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Czwartek (13.02.2025r.)
Zupa:
- zupa koperkowa (woda, ziemniak, marchew, pietruszka, seler, koperek, śmietana 18%, mleko 2%, pieprz czarny, pieprz ziołowy, liść laurowy, bazylia, oregano, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron spaghetti(makaron spaghetti -mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja, przecier pomidorowy, sos boloński, mięso mielone wieprzowe, marchew, pietruszka, cebula, olej roślinny, bazylia, oregano, sól, pieprz) – 250 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Piątek (14.02.2025r.)
Zupa:
- z zielonego groszku (woda, ziemniaki, groszek zielony, włoszczyzna, śmietana 12%,mleko, sól, pieprz) –300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- paluszki rybne (ryba miruna, panierka sypka, mąka pszenna, woda, skrobia ziemniaczana, sól) – 100 g
- kasza kuskus – 90 g
- marchewka z groszkiem (marchew, groszek, mąka pszenna, masło) – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml