JADŁOSPIS 14.10 – 18.10.2024
Poniedziałek (14.10.2024r.) - DYŻUR
Zupa:
- kalafiorowa (woda, kalafior, ziemniaki, śmietana 18%, bazylia, oregano, papryka słodka, pieprz czarny, pierz ziołowy) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron spaghetti (makaron spaghetti -mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja, przecier pomidorowy, sos boloński, mięso mielone wieprzowe, marchew, pietruszka, cebula, olej roślinny, bazylia, oregano, sól, pieprz) – 250 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Wtorek (15.10.2024r.)
Zupa:
- z łupanego grochu (woda, ziemniaki, groch łuskany, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- pierogi ruskie (mąka, ziemniaki, ser twarogowy, cebula, olej rzepakowy, sól) – 5 szt.
- surówka z marchwi (marchew, chrzan, sól, pieprz, śmietana18%) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (16.10.2024r.)
Zupa:
- barszcz ukraiński (woda, ziemniaki, buraki, fasola, śmietana 18%, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kotlet schabowy (schab, bułka tarta,sól, pieprz) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- mizeria (ogórek, śmietana) – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Czwartek (17.10.2024r.)
Zupa:
- zupa z fasolki szparagowej (woda, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona, włoszczyzna, śmietana 18%, mleko, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryż z truskawkami (truskawki (mus), cukier) - 250 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Piątek (18.10.2024r.)
Zupa:
- szpinakowa (woda, ziemniaki,szpinak, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryba w ziołach (ryba, mąka pszenna, pieprz, sól ,marchew, zioła prowansalskie, bazylia, pietruszka, seler) – 100 g
- ryż – 200 g
- mini marchewka – 70 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml