Poniedziałek (21.10.2024r.)
Zupa:
- pomidorowa z makaronem (woda, włoszczyzna- seler, przecier pomidorowy, śmietana), makaron (mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja)- 300 ml
Drugie danie:
- gulasz mięsny (woda, szynka wieprzowa, marchewka, śmietana 18%, ziele angielskie, liść laurowy) –300 ml
- kasza gryczana – 80 g
- ogórek kiszony – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Wtorek (22.10.2024r.)
Zupa:
- krupnik jęczmienny (woda, ziemniaki, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron z serem (makaron -mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja, ser twarogowy, masło) - 250 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (23.10.2024r.)
Zupa:
- kalafiorowa (woda, kalafior, ziemniaki, śmietana 18%, bazylia, oregano, papryka słodka, pieprz czarny, pierz ziołowy) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- filet drobiowy w sosie koperkowym (mięso drobiowe, woda, śmietana, cebula, koperek, pieprz) – 100 g
- ziemniak – 150 g
- sałata lodowa z pomidorem (sałata lodowa, szczypiorek , pomidor, olej roślinny) – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Czwartek (24.10.2024r.)
Zupa:
- kapuśniak (woda, kapusta biała, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- placki ziemniaczane (ziemniaki, cebula, mąka ziemniaczana) – 2 szt.
- sos mięsno-warzywny (przecier pomidorowy, mięso mielone z łopatki wieprzowej, marchew, pietruszka, cebula, pieprz) – 70 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Piątek (25.10.2024r.)
Zupa:
- zupa z zielonego groszku (woda, ziemniaki, groszek zielony, włoszczyzna, śmietana 12%,mleko, sól, pieprz) –300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- paluszki rybne (ryba, panierka sypka, mąka pszenna, woda, skrobia ziemniaczana, sól) – 100 g
- kasza pęczak – 200 g
- surówka z pora (por, marchew, majonez, sól, pieprz ziołowy) – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml