Poniedziałek (18.11.2024r.)
Zupa:
- zupa z fasolki szparagowej (woda, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona, włoszczyzna, śmietana 18%, mleko, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kluski śląskie z sosem pieczarkowym (ziemniaki, mąka ziemniaczana, pieczarki, śmietana 18%, sól) – 250 g
- ogórek kiszony (chrzan,czosnek,ocet,woda) – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Wtorek (19.11.2024r.)
Zupa:
- krupnik jęczmienny (woda, ziemniaki, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryż ze śmietaną i musem jabłkowym (ryż biały, śmietana, mus jabłkowy, cukier) – 200 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (20.11.2024r.)
Zupa:
- koperkowa (woda, ziemniaki, marchew, koperek, seler, śmietana 12%, mleko, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- potrawka z kurczaka (filet drobiowy, śmietanka 30%,marchew,pietruszka,seler,pieprz,sól) -250g
- ziemniak – 200 g
- mini marchewka – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Czwartek (21.11.2024r.)
Zupa:
- grochowa (woda, ziemniaki, groch łuskany, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron spaghetti (makaron spaghetti -mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja, przecier pomidorowy, sos boloński, mięso mielone wieprzowe, marchew, pietruszka, cebula, olej roślinny, bazylia, oregano, sól, pieprz) – 250 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Piątek (22.11.2024r.)
Zupa:
- pomidorowa z makaronem (woda, włoszczyzna- seler, przecier pomidorowy, śmietana), makaron (mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja)- 300 ml
Drugie danie:
- koreczki rybne (ryba, panierka sypka, mąka pszenna, woda, skrobia ziemniaczana, sól) – 80g
- ziemniak – 200 g
- surówka z białej kapusty (kapusta biała, marchew, cebula, pieprz ziołowy) – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml