Wtorek (12.11.2024r.)
Zupa:
- zupa z zielonego groszku (woda, ziemniaki, groszek zielony, włoszczyzna, śmietana 12%,mleko, sól, pieprz) –300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- udko drobiowe ( udko z kurczaka, pieprz, papryka, oregano, tymianek) – 1 szt.
- ryż – 80 g
- surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, majonez, marchew, papryka, kukurydza, cebula, olej, pieprz czarny) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (13.11.2024r.)
Zupa:
- brokułowa (woda, ziemniaki, brokuł, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kopytka (ziemniaki, mąka pszenna, masło) – 250 g
- surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, marchew, cebula, olej, sól, pieprz) –150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Czwartek (14.11.2024r.)
Zupa:
- zupa ziemniaczana z makaronem (woda, ziemniaki, makaron literki, marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, liść laurowy) – 250 ml
Drugie danie:
- kotlet z piersi kurczaka (pierś z kurczaka, bułka tarta, mąka pszenna, pieprz czarny, olej roślinny) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- surówka z czerwonej kapusty (kapusta czerwona, cebula, jabłko ,marchew, majonez, pieprz czarny) – 150 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Piątek (15.11.2024r.)
Zupa:
- barszcz czerwony (woda, burak, śmietana 18%, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryba panierowana (ryba, bułka tarta, pieprz, sól) – 100 g
- kasza kuskus– 70 g
- kalafior gotowany - 70 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml