Poniedziałek (02.12.2024r.)
Zupa:
- kalafiorowa (woda, kalafior, ziemniaki, śmietana 18%, bazylia, oregano, papryka słodka, pieprz czarny, pierz ziołowy) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- pierogi ruskie (mąka, ziemniaki, ser twarogowy, cebula, olej rzepakowy, sól) – 5 szt.
- surówka z marchwi (marchew, chrzan, sól, pieprz) – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Wtorek (03.12.2024r.)
Zupa:
- kapuśniak (woda, kapusta biała, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kotlet mielony (mięso mielone wieprzowe, cebula, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), pieprz) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- sałata lodowa z pomidorem (sałata lodowa, szczypiorek , pomidor, oliwa z oliwek) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (04.12.2024r.)
Zupa:
- barszcz ukraiński (woda, ziemniaki, buraki, fasola, śmietana 18%, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron z truskawkami (truskawki mrożone (mus), makaron -mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja) - 200 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Czwartek (05.12.2024r.)
Zupa:
- zupa ogórkowa (woda, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 18%, mleko, marchew, olej rzepakowy rafinowany, sól, pieprz) – 300 m
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- nuggetsy (pierś z kurczaka, bułka tarta, płatki kukurydziane, słodka papryka, pieprz czarny) – 100 g
- kasza bulgur – 80 g
- surówka z pekińskiej (kapusta pekińska, marchew, majonez, cebula, pieprz ziołowy) – 150 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Piątek (06.12.2024r.)
Zupa:
- zupa z zielonego groszku (woda, ziemniaki, marchew, zielony groszek, pietruszka, seler, śmietana 18%, mleko, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- paluszki rybne (ryba, panierka sypka, mąka pszenna, woda, skrobia ziemniaczana, sól) – 100 g
- ryż biały- 80 g
- fasolka szparagowa – 150g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml