Poniedziałek (09.12.2024r.)
Zupa:
- zupa ziemniaczana z literkami (woda, ziemniaki, makaron, marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, liść laurowy) – 250 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- pulpet w sosie śmietanowym (mięso mielone drobiowe, woda, śmietana, cebula, bułka (mąka pszenna, sól, drożdże), pieprz) – 100 g
- kasza kuskus – 80 g
- ogórek kiszony – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Wtorek (10.12.2024r.)
Zupa:
- barszcz czerwony (woda, burak, śmietana 18%, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryż ze śmietaną i truskawkami (ryż biały, śmietana, mus truskawkowy, cukier) 200 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (11.12.2024r.)
Zupa:
- brokułowa (woda, ziemniaki, brokuł, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- udko pieczone (udko z kurczaka, pieprz, papryka, oregano, tymianek) – 1 szt.
- ziemniak – 150 g
- sałata ze śmietaną (sałata, śmietana, szczypiorek, rzodkiewka) – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Czwartek (12.12.2024r.)
Zupa:
- zupa koperkowa (woda, ziemniak, marchew, pietruszka, seler, koperek, śmietana 18%, mleko 2%, pieprz czarny, pieprz ziołowy, liść laurowy, bazylia, oregano, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryba w ziołach (ryba, mąka pszenna, pieprz, sól ,marchew, zioła prowansalskie, bazylia, pietruszka, seler) – 100 g
- kasza pęczak – 80 g
- marchewka z groszkiem (marchew, groszek, mąka pszenna, masło) – 150 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Piątek (13.12.2024r.)
Zupa:
- krupnik jęczmienny (woda, ziemniaki, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- leniwe (mąka pszenna, twaróg, masło) – 250 g
- surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, marchewka, cebula) – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml