Poniedziałek (08.09.2025r.)
Zupa:
- koperkowa (woda, ziemniak, marchew, pietruszka, seler, koperek, śmietana 18%, mleko 2%, pieprz czarny, pieprz ziołowy, liść laurowy, bazylia, oregano, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron spaghetti (makaron (mąka pszenna), woda, mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy, cebula, sól, sos boloński 9 suszone warzywa (pomidor 48,2%, cebula 4,4%, czerwona papryka, czosnek 3,3%), cukier, sól, mąka pszenna, pieprz czarny, bazylia, tymianek, lubczyk – 250 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Wtorek (09.09.2025r.)
Zupa:
- rosół z makaronem (woda, udko z kurczaka, makaron (mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja), marchew, cebula, pietruszka, por, seler, sól) – 300 ml
Drugie danie:
- udko drobiowe ( udko z kurczaka, pieprz, papryka, oregano, tymianek)– 1 szt.
- ziemniak – 200 g
- mizeria (ogórek, cebula, śmietana) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (10.09.2025r.)
Zupa:
- brokułowa (woda, ziemniaki, brokuł, śmietana 18%, mleko, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 g
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryba panierowana (ryba, bułka tarta, pieprz, sól) – 100 g
- ryż – 70 g
- surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, majonez, marchew, papryka, kukurydza, cebula, olej, pieprz czarny) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Czwartek (11.09.2025r.)
Zupa:
- kapuśniak (woda, kapusta biała, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kotlet mielony (mięso mielone wieprzowe, mięso mielone drobiowe, cebula, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), pieprz) – 100 g
- ziemniak– 200 g
- buraczki na ciepło (burak, śmietana, sól, pieprz) – 150 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Piątek (12.09.2025r.)
Zupa:
- zupa ziemniaczana z makaronem (woda, ziemniaki, makaron literki, marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, liść laurowy) – 250 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kopytka (ziemniaki, mąka pszenna, masło) – 250 g
- surówka z marchewki (chrzan, marchew, cebula, olej, sól, pieprz) – 150 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml