Poniedziałek (20.10.2025r.)
Zupa:
- barszcz czerwony (woda, burak, śmietana 18%, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, sól) – 300 m
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kotlet mielony (mięso mielone wieprzowe, cebula, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), pieprz) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- mizeria (ogórek, cebula, śmietana) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Wtorek (21.10.2025r.)
Zupa:
- brokułowa (woda, ziemniaki, brokuł, śmietana 18%, mleko, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 g
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kurczak w sosie słodko- kwaśnym (filet drobiowy, sos słodko- kwaśny ( marchew 8,8%,cebula 8,8 %papryka czerwona i zielona 8,8%pomidory 8%, woda, przecier pomidorowy, sól, przyprawy, zioła), marchew, pietruszka, cebula, pieprz, sól) -250g
- ryż -250g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Środa (22.10.2025r.)
Zupa:
- barszcz biały (woda, kiełbasa wiejska, włoszczyzna –seler, śmietana 12%, mleko, cebula, , sól, pieprz, majeranek) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron z serem (makaron -mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja, ser twarogowy, masło) - 250 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Czwartek (23.10.2025r.)
Zupa:
- jarzynowa (woda, ziemniaki, marchew, kalafior, brokuł, seler, śmietana 12%, mleko, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- gulasz mięsny (woda, szynka wieprzowa, marchewka, śmietana 18%, ziele angielskie, liść laurowy) –300 ml
- kasza kuskus – 70 g
- pomidor z cebulką – 70 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Piątek (24.10.2025r.)
Zupa:
- zupa ogórkowa (woda, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 18%, mleko, marchew, olej rzepakowy rafinowany, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- paluszki rybne (ryba miruna, panierka sypka, mąka pszenna, woda, skrobia ziemniaczana, sól) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- mini marchewka – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml