Poniedziałek (06.10.2025r.)
Zupa:
- rosół z makaronem (woda, udko z kurczaka, makaron (mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja), marchew, cebula, pietruszka, por, seler, sól) – 300 ml
Drugie danie:
- pulpet w sosie śmietanowym (mięso mielone wieprzowe, woda, śmietanka 30%, cebula, bułka (mąka pszenna, sól, drożdże, pieprz) – 100 g
- kasza jaglana – 150 g
- fasolka szparagowa zielona 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Wtorek (07.10.2025r.)
Zupa:
- kalafiorowa (woda, kalafior, ziemniaki, śmietana 18%, bazylia, oregano, papryka słodka, pieprz czarny, pierz ziołowy) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- bigos z mięsem ( kiełbasa wiejska,marchew, kapusta kiszona ,szynka wieprzowa, koncentrat pomidorowy, pieprz, sól, liść laurowy, cebula, czosnek, mąka ) 200g
- ziemniak – 200 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Środa (08.10.2025r.)
Zupa:
- fasolowa (woda, fasola biały jaś, ziemniaki, cebula, marchew, sól, pieprz, majeranek) –300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kotlet z piersi kurczaka (pierś z kurczaka, bułka tarta, mąka pszenna, pieprz czarny, olej roślinny) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- marchewka z groszkiem (marchew, groszek, mąka pszenna, masło, pieprz czarny, pieprz ziołowy) – 150g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Czwartek (09.10.2025r.)
Zupa:
- z fasolki szparagowej (woda, ziemniaki, marchew, fasolka szparagowa, seler, śmietana 12%, mleko, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron spaghetti (makaron (mąka pszenna), woda, mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy (pomidory), cebula, sól, sos boloński 9 suszone warzywa (pomidor 48,2%, cebula 4,4%, czerwona papryka, czosnek 3,3%), cukier, sól, mąka pszenna, zioła 2% (oregano, liść pietruszki, tymianek, bazylia), oliwa z oliwek, zagęszczony sok z buraka, skrobia kukurydziana, przyprawy, jaja, soja, mleko, seler, gorczyca) pieprz czarny, bazylia) 250 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Piątek (10.10.2025r.)
Zupa:
- zacierka (woda, ziemniaki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz, kluseczki: mąka) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kostka rybna (ryba, bułka tarta, mąka pszenna, pieprz, sól, olej) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- surówka z białej kapusty (kapusta biała, marchew, cebula, pieprz ziołowy, natka pietruszki) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka, malina) – 250 ml