Poniedziałek (29.09.2025r.)
Zupa:
- kapuśniak (woda, kapusta kwaszona, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- pierogi ruskie (mąka, ziemniaki, ser twarogowy, cebula, olej rzepakowy, sól) – 5 szt.
- surówka z marchwi (marchew, chrzan, sól, pieprz, śmietana18%) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka, malina) – 250 ml
Wtorek (30.09.2025r.)
Zupa:
- ziemniaczana z makaronem literki (makaron- mąka pszenna semolina (100%), może zawierać jaja woda, ziemniaki, marchew, seler, śmietana 12%, mleko, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
Drugie danie:
- kotlet mielony (mięso mielone wieprzowe, mięso mielone drobiowe, cebula, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), pieprz) – 100 g
- kasza jaglana- 80g
- sałata lodowa ze śmietaną (sałata, śmietana, szczypiorek) – 150 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Środa (01.10.2025r.)
Zupa:
- barszcz czerwony (woda, burak, śmietana 18%, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryba w ziołach (ryba, mąka pszenna, pieprz, sól ,marchew, zioła prowansalskie, bazylia, pietruszka, seler) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- bukiet jarzyn – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Czwartek (02.10.2025r.)
Zupa:
- brokułowa (woda, ziemniaki, brokuł, śmietana 18%, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300g
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie, sól)
Drugie danie:
- kurczak w sosie słodko- kwaśnym (filet drobiowy, sos słodko- kwaśny (marchew 8,8%, cebula 8,8 % papryka czerwona i zielona 8,8% pomidory 8%, woda, przecier pomidorowy, sól, przyprawy, zioła, marchew, pietruszka, cebula, pieprz, sól) -250g
- ryż -250g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Piątek (03.10.2025r.)
Zupa:
- z zielonego groszku (woda, ziemniaki, groszek zielony, włoszczyzna, śmietana 12%,mleko, sól, pieprz) –300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- leniwe (mąka pszenna, twaróg, masło) – 250 g
- surówka z czerwonej kapusty (kapusta czerwona, marchew, cebula, majonez kielecki, sól, pieprz) – 70 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml