PONIEDZIAŁEK (15.09.2025r.)
Zupa:
- krupnik (woda, ziemniaki, kasza pęczak, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- nuggetsy (pierś z kurczaka, bułka tarta, płatki kukurydziane, pieprz czarny, ziołowa przyprawa do kurczaka, olej rzepakowy) – 100 g
- kasza kuskus – 80 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
- pomidor z cebulką– 80g
WTOREK (16.09.2025r.)
Zupa:
- z fasolki szparagowej (woda, ziemniaki, marchew, fasolka szparagowa, seler, śmietana 12%, mleko, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron z serem (makaron -mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja, ser twarogowy, masło) - 250 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
ŚRODA (17.09.2025r.)
Zupa:
- barszcz biały (woda, kiełbasa wiejska, włoszczyzna –seler, śmietana 12%, mleko, cebula, , sól, pieprz, majeranek) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- potrawka z kurczaka (filet drobiowy, śmietanka30%, marchew, pietruszka, seler, pieprz, sól, koper) -250g
- ziemniak – 200 g
- brokuł gotowany – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
CZWARTEK (18.09.2025r.)
Zupa:
- zacierka (woda, ziemniaki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz; kluseczki: mąka pszenna) – 250 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- gulasz mięsny (woda, szynka wieprzowa, marchewka, śmietana 18%, ziele angielskie, liść laurowy) –300 ml
- kasza bulgur – 70 g
- mini marchewka – 150 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
PIĄTEK (19.09.2025r.)
Zupa:
- barszcz ukraiński (woda, ziemniaki, buraki, fasola, śmietana 18%, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- paluszki rybne (ryba miruna, panierka sypka, mąka pszenna, woda, skrobia ziemniaczana, sól) – 100 g
- ziemniak – 200 g,
- surówka z sałaty lodowej (sałata lodowa, śmietana, koperek, papryka, kukurydza, oliwa z oliwek) – 150 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml