Poniedziałek (22.09.2025r.)
Zupa:
- jarzynowa (woda, ziemniaki, marchew, kalafior, brokuł, seler, śmietana 12%, mleko, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron z truskawkami (truskawki (mus), makaron -mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja, cukier, śmietana 18%) - 250 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Wtorek (23.09.2025r.)
Zupa:
- pomidorowa z makaronem (woda, włoszczyzna- seler, przecier pomidorowy, śmietana), makaron (mąka pszenna, semolina, możliwe jaja)- 300 ml
Drugie danie:
- kotlet schabowy (schab wieprzowy, bułka tarta, sól, pieprz) – 100 g
- ziemniak opiekany – 200 g
- surówka z białej kapusty (kapusta biała, kukurydza, papryka, cebula, pieprz ziołowy) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (24.09.2025r.)
Zupa:
- kalafiorowa (woda, kalafior, ziemniaki, śmietana 18%, bazylia, oregano, papryka słodka, pieprz czarny, pierz ziołowy) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (ziemniak, mąka ziemniaczana, pieczarka, śmietanka 30%, masło, cebula, sól, pieprz) – 2szt.
- surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, marchew, cebula, olej, sól, pieprz) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Czwartek (25.09.2025r.)
Zupa:
- zupa ogórkowa (woda, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 18%, mleko, marchew, olej rzepakowy rafinowany, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- koreczki rybne (ryba, bułka tarta, mąka pszenna, pieprz, sól, olej) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- surówka z pora (por, marchew, majonez, sól, pieprz ziołowy) – 150 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Piątek (26.09.2025r.)
Zupa:
- z łupanego grochu (woda, ziemniaki, groch łuskany, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryż ze śmietaną i musem jabłkowym (ryż biały, śmietana, mus jabłkowy, cukier) –200 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml