Środa (12.11.2025r.)
Zupa:
- barszcz ukraiński (woda, ziemniaki, buraki, fasola, śmietana 18%, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron z truskawkami (truskawki (mus), makaron -mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja, cukier, śmietana 18%) - 250 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Czwartek (13.11.2025r.)
Zupa:
- zupa ogórkowa (woda, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 18%, mleko, marchew, olej rzepakowy rafinowany, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- schab w sosie koperkowym (schab wieprzowy, woda, śmietana 30%,sól, pieprz, cebula, koper) – 100 g
- ziemniak– 200 g
- mini marchewka – 150 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Piątek (14.11.2025r.)
Zupa:
- zupa ziemniaczana (woda, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, liść laurowy) – 250 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryba panierowana (ryba miruna, bułka tarta, pieprz, sól) – 100 g
- ryż – 70 g
- surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, marchew, cebula, olej, sól, pieprz) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
















