Poniedziałek (01.12.2025r.)
Zupa:
- rosół z makaronem (woda, udko z kurczaka, makaron (mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja), marchew, cebula, pietruszka, por, seler, sól) – 300 ml
Drugie danie:
- pierogi ruskie (mąka, ziemniaki, ser twarogowy, cebula, olej rzepakowy, sól) – 4 szt
- surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, marchew, cebula, olej, sól, pieprz) –150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Wtorek (02.12.2025r.)
Zupa:
- brokułowa (woda, ziemniaki, brokuł, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kotlet mielony (mięso mielone wieprzowe, mięso mielone indycze, cebula, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), pieprz) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- marchewka z groszkiem (marchew, groszek, mąka pszenna, masło) – 150 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Środa (03.12.2025r.)
Zupa:
- grochowa (woda, ziemniaki, fasola Jaś , marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, majeranek, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- gulasz mięsny (woda, szynka wieprzowa, marchewka, śmietana 18%, ziele angielskie, liść laurowy) –300 ml
- kasza gryczana – 80 g
- surówka z pora (por, marchew, majonez, sól, pieprz ziołowy) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Czwartek (04.12.2025r.)
Zupa:
- zupa ogórkowa (woda, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 18%, marchew, olej rzepakowy rafinowany, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron z serem (makaron -mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja, ser twarogowy, masło) - 250 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Piątek (05.12.2025r.)
Zupa:
- pomidorowa z ryżem (woda, włoszczyzna- seler, przecier pomidorowy, koncentrat pomidorowy, śmietana, ryż, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie) 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kostka rybna (ryba, bułka tarta, mąka pszenna, pieprz, sól, olej) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- surówka z pekińskiej (kapusta pekińska, papryka, marchew, oliwa z oliwek, cebula, pieprz ziołowy) – 150 g
















