Poniedziałek (15.12.2025r.)
Zupa:
- z łupanego grochu (woda, ziemniaki, groch łuskany, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny,
- woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kasza gryczana z sosem pieczarkowym ( kasza gryczana, pieczarka, śmietanka 30%, cebula, sól, pieprz, mąka pszenna )
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
- surówka szwedzka (ogórek kiszony, chrzan, czosnek, cebula) – 150 g
Wtorek (16.12.2025r.)
Zupa:
- kalafiorowa (woda, kalafior, ziemniaki, śmietana 18%, bazylia, oregano, papryka słodka, pieprz czarny, pierz ziołowy) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- pulpet w sosie pomidorowym (mięso mielone wieprzowe, woda, przecier pomidorowy, śmietana, cebula, bułka (mąka pszenna, sól, drożdże), pieprz) – 100 g
- kasza bulgur – 80 g
- fasolka szparagowa – 150g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (17.12.2025r.)
Zupa:
- barszcz czerwony (woda, burak, śmietana 18%, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- bigos z mięsem ( kiełbasa wiejska, marchew, kapusta kiszona , łopatka wieprzowa, koncentrat pomidorowy, pieprz ,sól, liść laurowy, cebula, czosnek, mąka ) 200g
- ziemniak– 200 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Czwartek (18.12.2025r.)
Zupa:
- zupa koperkowa (woda, ziemniak, marchew, pietruszka, seler, koperek, śmietana 18%, mleko 2%, pieprz czarny, pieprz ziołowy, liść laurowy, bazylia, oregano, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- paluszki rybne (ryba miruna, panierka sypka, mąka pszenna, woda, skrobia ziemniaczana, sól) – 100 g
- ryż – 80 g
- surówka z czerwonej kapusty (kapusta czerwona, cebula, majonez kielecki, pieprz czarny) – 150 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Piątek (19.12.2025r.)
Zupa:
- kapuśniak (woda, kapusta biała, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron z truskawkami (truskawki (mus), makaron -mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja, cukier, śmietana 18%) - 250 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
















