Poniedziałek (24.11.2025r.)
Zupa:
- szczawiowa (woda, ziemniaki, szczaw konserwowy(szczaw ukwaszony), śmietana, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron spaghetti (makaron spaghetti- mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja, przecier pomidorowy, sos boloński(pomidor, cebula (5 %), marchew, przecier z czosnku (3%), przecier jabłkowy, cukier, skrobia modyfikowana ziemniaczana, olej rzepakowy, przyprawy, zioła (bazylia, natka pietruszki ), koncentrat czarnej marchwi, aromaty. Może zawierać seler), mięso mielone wieprzowe, marchew, pietruszka, cebula, olej roślinny, bazylia, oregano, sól, pieprz) – 250 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka, malina) – 250 ml
Wtorek (25.11.2025r.)
Zupa:
- kapuśniak (woda, kapusta kwaszona, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- udko drobiowe ( udko z kurczaka, pieprz, papryka, oregano, tymianek) – 1 szt.
- ziemniak – 200 g
- sałata lodowa (sałata lodowa, śmietana, szczypiorek) – 150 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Środa (26.11.2025r.)
Zupa:
- zupa koperkowa (woda, ziemniak, marchew, pietruszka, seler, koperek, śmietana 18%, mleko 2%, pieprz czarny, pieprz ziołowy, liść laurowy, bazylia, oregano, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- naleśniki z serem i śmietanką (mąka pszenna, ser biały, mleko, śmietana, cukier)–250 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka, malina) – 250 ml
Czwartek (27.11.2025r.)
Zupa:
- krupnik (woda, ziemniaki, pęczak, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- nuggetsy (pierś z kurczaka, bułka tarta, płatki kukurydziane, pieprz czarny, ziołowa przyprawa do kurczaka, olej rzepakowy) – 100 g
- kasza kuskus – 80 g
- buraczki na ciepło (burak, śmietana, sól, pieprz) – 150 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Piątek (28.11.2025r.)
Zupa:
- jarzynowa (woda, ziemniaki, marchew, kalafior, brokuł, seler, śmietana 12%, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryba w ziołach (ryba miruna, mąka pszenna, pieprz, sól ,marchew, zioła prowansalskie, bazylia, pietruszka, seler, oregano) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- surówka z białej kapusty w zalewie (kapusta biała, marchew, cebula, ocet, woda, pieprz, kukurydza konserwowa, papryka)
- kompot (woda, truskawka, porzeczka, malina) – 250 ml
















