Poniedziałek (22.12.2025r.)
Zupa:
- brokułowa (woda, ziemniaki, brokuł, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny,
- woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron z serem (makaron -mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja, ser twarogowy, masło) - 250 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Wtorek (23.12.2025r.)
Zupa:
- fasolowa (woda, fasola biały jaś, ziemniaki, cebula, marchew, sól, pieprz, majeranek)–300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kostka rybna (ryba, bułka tarta, mąka pszenna, pieprz, sól, olej) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- surówka z pekińskiej (kapusta pekińska, papryka, marchew, oliwa z oliwek, cebula, pieprz ziołowy) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Poniedziałek (29.12.2025r.)
Zupa:
- zupa ogórkowa (woda, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 18%, marchew, olej rzepakowy rafinowany, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kluski śląskie z sosem pieczarkowym (ziemniak, mąka ziemniaczana, pieczarka, śmietanka 30%, masło, cebula, sól, pieprz) – 200 g
- surówka szwedzka (ogórek kiszony, chrzan, czosnek, cebula) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Wtorek (30.12.2025r.)
Zupa:
- krupnik (woda, ziemniaki, pęczak, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- nuggetsy drobiowe (pierś z kurczaka, bułka tarta, pieprz czarny, olej roślinny, przyprawa do kurczaka, mąka pszenna) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- mini marchewka – 150 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
















