Poniedziałek (08.12.2025r.)
Zupa:
- ziemniaczana z makaronem literki (makaron- mąka pszenna semolina (100%), może zawierać jaja, woda, ziemniaki, marchew, seler, śmietana 12%, mleko, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
Drugie danie:
- potrawka z kurczaka (filet drobiowy, ćwiartka drobiowa, śmietanka 30%,marchew,pietruszka,seler,pieprz,sól) -250g
- kasza kuskus – 80 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
- pomidor z cebulką – 70 g
Wtorek (09.12.2025r.)
Zupa:
- kalafiorowa (woda, kalafior, ziemniaki, śmietana 18%, bazylia, oregano, papryka słodka, pieprz czarny, pierz ziołowy) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- schabowy inaczej (schab wieprzowy, mąka ziemniaczana, sól, musztarda, olej, pieprz) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- mizeria (ogórek, cebula, śmietana) – 150 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Środa (10.12.2025r.)
Zupa:
- zacierka (woda, ziemniaki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz; kluseczki: mąka) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryż z musem jabłkowym i śmietanką (ryż biały, śmietana, jabłko, cukier) –200 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Czwartek (11.12.2025r.)
Zupa:
- forszmak (woda, papryka, ziemniaki, śmietana 18%, marchew, ogórek kiszony, koncentrat pomidorowy, kiełbasa śląska, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- leniwe (mąka pszenna, twaróg, masło) – 250 g
- surówka z marchewki (chrzan, marchew, cebula, olej, sól, pieprz) – 150 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Piątek (12.12.2025r.)
Zupa:
- z zielonego groszku (woda, ziemniaki, marchew, groszek zielony, seler, śmietana 12%, mleko, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryba panierowana (ryba, bułka tarta, pieprz, sól) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- kalafior gotowany (masło, bułka tatra) – 90 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka, malina) – 250 ml
















