Poniedziałek (17.11.2025r.)
Zupa:
- barszcz biały (woda, kiełbasa wiejska, włoszczyzna –seler, śmietana 12%, mleko, cebula, sól, pieprz, majeranek) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kluski śląskie z sosem pieczarkowym (ziemniak, mąka ziemniaczana, pieczarka, śmietanka 30%, masło, cebula, sól, pieprz) – 200 g
- surówka szwedzka (ogórek kiszony, chrzan, czosnek, cebula) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Wtorek (17.11.2025r.)
Zupa:
- z łupanego grochu (woda, ziemniaki, groch łuskany, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- zapiekanka makaronowa z kurczakiem i brokułem (pierś z kurczaka, makaron rurki (mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja), pieprz czarny, olej roślinny, przyprawa do kurczaka, brokuł, śmietanka 30%, ser żółty
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Środa (19.11.2025r.)
Zupa:
- pieczarkowa (woda, ziemniaki, pieczarka, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryż z musem jabłkowym i śmietanką (ryż biały, śmietana, jabłko, cukier) –200 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Czwartek (20.11.2025r.)
Zupa:
- zacierka (woda, ziemniaki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz; kluseczki: mąka) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- pulpet w sosie pomidorowym (mięso mielone wieprzowe, woda, przecier pomidorowy, śmietanka 30%, cebula, bułka (mąka pszenna, sól, drożdże), pieprz) – 100 g
- kasza bulgur – 80 g
- surówka z czerwonej kapusty (kapusta czerwona, cebula, majonez kielecki, pieprz czarny) – 150 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Piątek (21.11.2025r.)
Zupa:
- barszcz czerwony (woda, burak, śmietana 18%, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- paluszki rybne (ryba miruna, panierka sypka, mąka pszenna, woda, skrobia ziemniaczana, sól) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- fasolka szparagowa – 150g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
















