Poniedziałek (07.04.2025r.)
Zupa:
- barszcz czerwony (woda, burak, śmietana 18%, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- łazanki z kapustą i mięsem (makaron łazanki (mąka pszenna semolina (100%), może zawierać jaja), mięso drobiowe, kapusta kiszona, cebula) – 300 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Wtorek (08.04.2025r.)
Zupa:
- z łupanego grochu (woda, ziemniaki, groch łuskany, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- gulasz mięsny (woda, szynka wieprzowa, marchewka, śmietana 18%, ziele angielskie, liść laurowy) –300 ml
- kasza jęczmienna 80g
- surówka z czerwonej kapusty (kapusta czerwona, cebula, olej, pieprz czarny) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (09.04.2025r.)
Zupa:
- zacierka (woda, ziemniaki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz; kluseczki: mąka pszenna) – 250 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- leczo z warzywami ( mąka pszenna, papryka czerwona, pieczarka, cukinia, śmietanka 30%,cebula, kiełbasa, szynka wieprzowa, pieprz, sól, papryka słodka, oregano, bazylia) - 250 g
- ziemniak – 200 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Czwartek (10.04.2025r.)
Zupa:
- pomidorowa z makaronem (woda, włoszczyzna- seler, przecier pomidorowy, śmietana), makaron (mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja)- 300 ml
Drugie danie:
- kostka rybna (ryba, bułka tarta, mąka pszenna, pieprz, sól, olej) – 100 g
- kasza kuskus – 80 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
- mini marchewka – 150 g
Piątek (11.04.2025r.)
Zupa:
- kalafiorowa (woda, kalafior, ziemniaki, śmietana 18%, bazylia, oregano, papryka słodka, pieprz czarny, pierz ziołowy) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- leniwe (mąka pszenna, twaróg, masło) – 250 g
- surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, marchew, cebula, olej, sól, pieprz) – 70 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml