Wtorek (22.04.2025r.)
Zupa:
- z fasolki szparagowej (woda, ziemniaki, marchew, fasolka szparagowa, seler, śmietana 12%, mleko, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryż ze śmietaną i musem jabłkowym (ryż biały, śmietana, mus jabłkowy, cukier) –200 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (23.04.2025r.)
Zupa:
- rosół z makaronem (woda, udko z kurczaka, makaron (mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja), marchew, cebula, pietruszka, por, seler, sól) – 300 ml
Drugie danie:
- kotlet schabowy (schab, bułka tarta, sól, pieprz) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- marchewka z groszkiem (marchew, groszek, mąka pszenna, masło) – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Czwartek (24.04.2025r.)
Zupa:
- barszcz czerwony (woda, burak, śmietana 18%, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- potrawka z kurczaka (filet drobiowy, ćwiartka drobiowa, śmietanka 30%,marchew,pietruszka,seler,pieprz,sól) -250g
- kasza kuskus – 80 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
- surówka szwedzka (ogórek kiszony, chrzan, czosnek, koper, cebula) – 150 g
Piątek (25.04.2025r.)
Zupa:
- krupnik jaglany (woda, ziemniaki, kasza jaglana, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- paluszki rybne (ryba miruna, panierka sypka, mąka pszenna, woda, skrobia ziemniaczana, sól) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, marchew, cebula, olej, sól, pieprz) – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml