Poniedziałek (23.06.2025r.)
Zupa:
- brokułowa (woda, ziemniaki, brokuł, śmietana 18%, mleko, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 g
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- łazanki z kapustą i mięsem (makaron łazanki (mąka pszenna semolina (100%), może zawierać jaja), mięso drobiowe, kapusta kiszona, cebula) – 300 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Wtorek (24.06.2025r.)
Zupa:
- barszcz ukraiński (woda, ziemniaki, buraki, fasola, śmietana 18%, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kluski śląskie z sosem pieczarkowym (ziemniak, mąka ziemniaczana, pieczarka, śmietana, masło, cebula, sól, pieprz) – 200 g
- ogórek kiszony 80g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (25.06.2025r.)
Zupa:
- zupa ziemniaczana (woda, ziemniaki,marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, liść laurowy) – 250 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron spaghetti (makaron (mąka pszenna), woda, mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy, cebula, sól, sos boloński 9 suszone warzywa (pomidor 48,2%, cebula 4,4%, czerwona papryka, czosnek 3,3%), cukier, sól, mąka pszenna, pieprz czarny, bazylia, tymianek, lubczyk – 250 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Czwartek (26.06.2025r.)
Zupa:
- zacierka (woda, ziemniaki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz; kluseczki: mąka pszenna) – 250 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kotlet schabowy (schab wieprzowy, bułka tarta,sól, pieprz) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- sałata ze śmietaną (sałata, śmietana 18%, szczypiorek, rzodkiewka) – 150 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Piątek (27.06.2025r.)
ZAKOŃCZENIE ROKU SZKOLNEGO – W TYM DNIU NIE MA OBIADU