Poniedziałek (21.07.2025r.)
Zupa:
- z fasolki szparagowej (woda, ziemniaki, marchew, fasolka szparagowa, seler, śmietana 12%, mleko, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron spaghetti (makaron (mąka pszenna), woda, mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy, cebula, sól, sos boloński 9 suszone warzywa (pomidor 48,2%, cebula 4,4%, czerwona papryka, czosnek 3,3%), cukier, sól, mąka pszenna, pieprz czarny, bazylia, tymianek, lubczyk – 250 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Wtorek (22.07.2025r.)
Zupa:
- rosół z makaronem (woda, udko z kurczaka, makaron (mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja), marchew, cebula, pietruszka, por, seler, sól) – 250 ml
Drugie danie:
- udko pieczone ( udko z kurczaka, pieprz, papryka, oregano, tymianek) – 1 szt ziemniak – 200 g
- ziemniak młody – 200 g
- surówka z sałaty lodowej (sałata lodowa, papryka czerwona, rzodkiewka, szczypiorek, oliwa z oliwek) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (23.07.2025r.)
Zupa:
- koperkowa (woda, ziemniak, marchew, pietruszka, seler, koperek, śmietana 18%, mleko 2%, pieprz czarny, pieprz ziołowy, liść laurowy, bazylia, oregano, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kostka rybna (ryba, bułka tarta, mąka pszenna, pieprz, sól, olej) – 100 g
- kasza bulgur – 80g
- surówka z pekińskiej (kapusta pekińska, papryka, marchew, oliwa z oliwek, cebula, pieprz ziołowy) – 150 g
- lemoniada (woda, cytryna, mięta) – 250 ml
Czwartek (24.07.2025r.)
Zupa:
- krupnik jaglany (woda, ziemniaki, kasza jaglana, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- pulpet w sosie pomidorowym (mięso mielone drobiowe, woda, przecier pomidorowy, śmietana, cebula, bułka (mąka pszenna, sól, drożdże), pieprz) – 100 g
- ziemniak– 200 g
- mini marchewka – 150 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Piątek (25.07.2025r.)
Zupa:
- kapuśniak (woda, kapusta biała, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryż z musem jabłkowym i śmietanką (ryż biały, śmietana, jabłko, cukier) –200 g
- lemoniada (woda, cytryna, mięta) – 250 ml