Poniedziałek (14.07.2025r.)
Zupa:
- zupa ogórkowa (woda, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 18%, mleko, marchew, olej rzepakowy rafinowany, sól, pieprz) – 300 m
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kluski śląskie z sosem koperkowym (ziemniak, mąka ziemniaczana, śmietanka 30%, masło, cebula, sól, pieprz) – 200 g
- surówka z białej kapusty (kapusta biała, marchew, cebula, majonez, pieprz, marchew, papryka czerwona)
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Wtorek (15.07.2025r.)
Zupa:
- pomidorowa z makaronem (woda, włoszczyzna- seler, przecier pomidorowy, śmietana), makaron (mąka pszenna, semolina, możliwe jaja)- 300 ml
Drugie danie:
- nuggetsy (pierś z kurczaka, bułka tarta, płatki kukurydziane, pieprz czarny, ziołowa przyprawa do kurczaka, olej rzepakowy) – 100 g
- kasza kuskus – 80 g
- fasolka szparagowa – 150g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (16.07.2025r.)
Zupa:
- barszcz biały (woda, kiełbasa wiejska, włoszczyzna –seler, śmietana 12%, mleko, cebula, , sól, pieprz, majeranek) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- naleśniki z musem truskawkowym (mąka pszenna, mleko, cukier, truskawka )–250 g
- lemoniada (woda, cytryna, mięta) – 250 ml
Czwartek (17.07.2025r.)
Zupa:
- zupa ziemniaczana (woda, ziemniaki,marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, liść laurowy) – 250 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kotlet mielony (mięso mielone wieprzowe, mięso mielone drobiowe, cebula, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), pieprz) – 100 g
- ziemniak– 200 g
- buraczki na ciepło (burak, śmietana, sól, pieprz) – 150 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Piątek (18.07.2025r.)
Zupa:
- barszcz ukraiński (woda, ziemniaki, buraki, fasola, śmietana 18%, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryba w ziołach (ryba, mąka pszenna, pieprz, sól ,marchew, zioła prowansalskie, bazylia, pietruszka, seler,cytryna) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- kalafior gotowany (kalafior, masło) – 150 g
- lemoniada (woda, cytryna, mięta) – 250 ml