Poniedziałek (04.08.2025r.)
Zupa:
- pomidorowa z makaronem (woda, włoszczyzna- seler, przecier pomidorowy, śmietana), makaron (mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja)- 300 ml
Drugie danie:
- nuggetsy (pierś z kurczaka, bułka tarta, płatki kukurydziane, pieprz czarny, ziołowa przyprawa do kurczaka, olej rzepakowy) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- mizeria (ogórek, cebula, śmietana) – 150 g
- herbata czarna (woda, herbata czarna) – 250 ml
Wtorek (05.08.2025r.)
Zupa:
- brokułowa (woda, ziemniaki, brokuł, śmietana 18%, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 g
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- naleśniki z jabłkami i śmietanką (mąka pszenna, jabłko, mleko, śmietana, cukier)–250 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (06.08.2025r.)
Zupa:
- rosół z makaronem (woda, udko z kurczaka, makaron (mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja), marchew, cebula, pietruszka, por, seler, sól) – 300 ml
Drugie danie:
- udko drobiowe ( udko z kurczaka, przyprawa do kurczaka, pieprz, papryka, oregano, tymianek) – 1 szt.
- kasza bulgur – 80g
- mini marchewka – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Czwartek (07.08.2025r.)
Zupa:
- krupnik jęczmienny (woda, ziemniaki, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- łazanki z kapustą i mięsem (makaron łazanki (mąka pszenna semolina (100%), może zawierać jaja), mięso drobiowe, kapusta kiszona, cebula) – 300 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Piątek (08.08.2025r.)
Zupa:
- grochowa (woda, ziemniaki, groch łuskany, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- paluszki rybne (ryba miruna, panierka sypka, mąka pszenna, woda, skrobia ziemniaczana, sól) – 100 g
- ryż – 80 g
- surówka szwedzka – 70 g
- herbata (woda, cytryna, herbata czarna) – 250 ml
Poniedziałek (11.08.2025r.)
Zupa:
- krupnik jaglany (woda, ziemniaki, kasza jaglana, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron z truskawkami (truskawki mrożone (mus), makaron -mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja, śmietana, cukier) - 200 g
- herbata czarna (woda, herbata czarna) – 250 ml
Wtorek (12.08.2025r.)
Zupa:
- barszcz ukraiński (woda, ziemniaki, buraki, fasola, śmietana 18%, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, sól) –300ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kotlet pożarski (mięso mielone wieprzowe, mięso mielone indycze, cebula, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), pieprz) – 100 g
- kasza gryczana – 80 g
- marchewka z groszkiem (marchew, groszek, mąka pszenna, masło) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (13.08.2025r.)
Zupa:
- zupa ziemniaczana (woda, ziemniaki,marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, liść laurowy) – 250 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kopytka (ziemniaki, mąka pszenna, masło) – 250 g
- surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, marchew, cebula, olej, sól, pieprz) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Czwartek (14.08.2025r.)
Zupa:
- koperkowa (woda, ziemniak, marchew, pietruszka, seler, koperek, śmietana 18%, mleko 2%, pieprz czarny, pieprz ziołowy, liść laurowy, bazylia, oregano, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kostka rybna (ryba, bułka tarta, mąka pszenna, pieprz, sól, olej) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- bukiet jarzyn- 160g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml