Poniedziałek (30.06.2025r.) – OBIAD ODWOŁANY
Wtorek (01.07.2025r.)
Zupa:
- rosół z makaronem (woda, udko z kurczaka, makaron (mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja), marchew, cebula, pietruszka, por, seler, sól) – 250 ml
Drugie danie:
- ryż z musem truskawkowym (ryż, truskawka, śmietana 18%) -130g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (02.07.2025r.)
Zupa:
- barszcz czerwony (woda, burak, śmietana 18%, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- gołąbek w sosie pomidorowym (kapusta biała, przecier pomidorowy, mięso wieprzowe, ryż, śmietana, sól, pieprz) – 100 g
- kasza jęczmienna – 150g
- ogórek kiszony (ogórek kiszony, chrzan, czosnek) – 150 g
- lemoniada (woda, cytryna, mięta) – 250 ml
Czwartek (03.07.2025r.)
Zupa:
- koperkowa (woda, ziemniak, marchew, pietruszka, seler, koperek, śmietana 18%, mleko 2%, pieprz czarny, pieprz ziołowy, liść laurowy, bazylia, oregano, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryba panierowana (ryba, bułka tarta, pieprz, sól) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- surówka z czerwonej kapusty (kapusta czerwona, cebula, olej, pieprz czarny) – 150 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Piątek (04.07.2025r.)
Zupa:
- krupnik jęczmienny (woda, ziemniaki, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kopytka (ziemniaki, mąka pszenna, masło) – 250 g
- surówka z marchewki (jabłko, marchew, cebula, olej, sól, pieprz) – 150 g
- lemoniada (woda, cytryna, mięta) – 250 ml