Poniedziałek (16.06.2025r.)
Zupa:
- pomidorowa z makaronem (woda, włoszczyzna- seler, przecier pomidorowy, śmietana), makaron (mąka pszenna, semolina, możliwe jaja)- 300 ml
Drugie danie:
- nuggetsy (pierś z kurczaka, bułka tarta, przyprawa do kurczaka, mąka pszenna, płatki kukurydziane, słodka papryka, pieprz czarny) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- surówka z pekińskiej (kapusta pekińska, marchew, majonez, papryka, cebula, pieprz ziołowy) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Wtorek (17.06.2025r.)
Zupa:
- zupa ogórkowa (woda, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 18%, mleko, marchew, olej rzepakowy rafinowany, sól, pieprz) – 300 m
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron z serem (makaron -mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja, ser twarogowy, masło) - 250 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (18.06.2025r.)
Zupa:
- z łupanego grochu (woda, ziemniaki, groch łuskany, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kotlet pożarski (mięso mielone wieprzowe, mięso mielone indycze, cebula, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), pieprz) – 100 g
- kasza gryczana – 80 g
- surówka z czerwonej kapusty (kapusta czerwona, cebula, olej, pieprz czarny) – 150 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Czwartek (19.06.2025r.) – BOŻE CIAŁO
Piątek (20.06.2025r.)
Zupa:
- z zielonego groszku (woda, ziemniaki, groszek zielony, włoszczyzna, śmietana 12%,mleko, sól, pieprz) –300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- paluszki rybne (ryba miruna, panierka sypka, mąka pszenna, woda, skrobia ziemniaczana, sól) – 100 g
- ryż – 150 g
- surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, marchew, cebula, olej, sól, pieprz) – 150 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml