Poniedziałek (24.03.2025r.)
Zupa:
- brokułowa (woda, ziemniaki, brokuł, śmietana 18%, mleko, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 g
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron spaghetti (makaron (mąka pszenna), woda, mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy (pomidory), cebula, sól, sos boloński 9 suszone warzywa (pomidor 48,2%, cebula 4,4%, czerwona papryka, czosnek 3,3%), cukier, sól, mąka pszenna, zioła 2% (oregano, liść pietruszki, tymianek, bazylia), oliwa z oliwek, zagęszczony sok z buraka, skrobia kukurydziana, przyprawy, jaja, soja, mleko, seler, gorczyca) pieprz czarny, bazylia, tymianek, lubczyk)– 250 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Wtorek (25.03.2025r.)
Zupa:
- z fasolki szparagowej (woda, ziemniaki, marchew, fasolka szparagowa, seler, śmietana 12%, mleko, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- pierogi ruskie (mąka, ziemniaki, ser twarogowy, cebula, olej rzepakowy, sól) – 5 szt.
- surówka z marchwi (marchew, chrzan, sól, pieprz) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (26.03.2025r.)
Zupa:
- rosół z makaronem (woda, udko z kurczaka, makaron (mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja), marchew, cebula, pietruszka, por, seler, sól) – 300 ml
Drugie danie:
- kotlet z piersi kurczaka (pierś z kurczaka, bułka tarta, pieprz czarny, olej roślinny) – 100 g
- kasza bulgur – 80 g
- sałata ze śmietaną (sałata lodowa, śmietana, szczypiorek) – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Czwartek (27.03.2025r.)
Zupa:
- kapuśniak (woda, kapusta biała, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- paluszki rybne (ryba miruna, panierka sypka, mąka pszenna, woda, skrobia ziemniaczana, sól) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- surówka z pekińskiej (kapusta pekińska, papryka, kukurydza, marchew, majonez, cebula, pieprz ziołowy, pieprz czarny) – 150 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Piątek (28.03.2025r.)
Zupa:
- z zielonego groszku (woda, ziemniaki, groszek zielony, włoszczyzna, śmietana 12%, mleko, sól, pieprz) –300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- naleśniki z serem i śmietanką (mąka pszenna, ser biały, mleko, śmietana, cukier)–250 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml