Poniedziałek (05.05.2025r.)
Zupa:
- z zielonego groszku (woda, ziemniaki, groszek zielony, włoszczyzna, śmietana 12%,mleko, sól, pieprz) –300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- pulpet w sosie pomidorowym (mięso mielone drobiowe, woda, przecier pomidorowy, śmietana, cebula, bułka (mąka pszenna, sól, drożdże), pieprz) – 100 g
- kasza gryczana – 80 g
- surówka szwedzka – 70 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Wtorek (06.05.2025r.)
Zupa:
- barszcz ukraiński (woda, ziemniaki, buraki, fasola, śmietana 18%, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron z truskawkami (truskawki mrożone (mus), makaron -mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja, śmietana, cukier) - 200 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka, malina) – 250 ml
Środa (07.05.2025r.)
Zupa:
- zacierka (woda, ziemniaki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz; kluseczki: mąka pszenna) – 250 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- naleśniki z serem i śmietanką (mąka pszenna, ser biały, mleko, śmietana, cukier)–250 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Czwartek (08.05.2025r.)
Zupa:
- rosół z makaronem (woda, udko z kurczaka, makaron (mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja), marchew, cebula, pietruszka, por, seler, sól) – 300 ml
Drugie danie:
- kotlet mielony (mięso mielone wieprzowe, mięso mielone drobiowe, cebula, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), pieprz) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- mizeria (ogórek, cebula, śmietana) – 150 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Piątek (09.05.2025r.)
Zupa:
- zupa ziemniaczana (woda, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, liść laurowy) – 250 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- paluszki rybne (ryba miruna, panierka sypka, mąka pszenna, woda, skrobia ziemniaczana, sól) – 100 g
- kasza bulgur – 80 g
- surówka z pora (por, marchew, majonez, sól, pieprz ziołowy) – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml