Poniedziałek (12.05.2025r.)
Zupa:
- barszcz biały (woda, kiełbasa wiejska, włoszczyzna –seler, śmietana 12%, mleko, cebula, sól, pieprz, majeranek) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- łazanki z kapustą i mięsem (makaron łazanki (mąka pszenna semolina (100%), może zawierać jaja), mięso drobiowe, kapusta kiszona, cebula) – 300 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Wtorek (13.05.2025r.)
Zupa:
- fasolowa (woda, fasola biały jaś, ziemniaki, cebula, marchew, sól, pieprz, majeranek) –300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- udko drobiowe ( udko z kurczaka, pieprz, papryka, oregano, tymianek)– 1 szt.
- ziemniak – 200 g
- surówka colesław (kapusta biała, majonez, marchew, cebula, olej, pieprz czarny, natka pietruszki, papryka) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml
Środa (14.05.2025r.)
Zupa:
- krupnik jaglany (woda, ziemniaki, kasza jaglana, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- gulasz mięsny (woda, szynka wieprzowa, marchewka, śmietana 18%, ziele angielskie, liść laurowy) –300 ml
- ryż – 70 g
- pomidor z cebulką – 70 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Czwartek (15.05.2025r.)
W tym dniu nie ma obiadu.
Piątek (16.05.2025r.)
Zupa:
- barszcz czerwony (woda, burak, śmietana 18%, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- ryba panierowana (ryba, bułka tarta, pieprz, sól) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- surówka z czerwonej kapusty (kapusta czerwona, cebula, olej, pieprz czarny) – 150 g kompot (woda, truskawka) – 250 ml
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml