Poniedziałek (28.04.2025r.)
Zupa:
- kalafiorowa (woda, kalafior, ziemniaki, śmietana 18%, bazylia, oregano, papryka słodka, pieprz czarny, pierz ziołowy) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron spaghetti (makaron (mąka pszenna), woda, mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy, cebula, sól, sos boloński 9 suszone warzywa (pomidor 48,2%, cebula 4,4%, czerwona papryka, czosnek 3,3%), cukier, sól, mąka pszenna, pieprz czarny, bazylia, tymianek, lubczyk – 250 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml
Wtorek (29.04.2025r.)
Zupa:
- krupnik jaglany (woda, ziemniaki, kasza jaglana, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie(mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie, sól)
Drugie danie:
- kotlet z piersi kurczaka (pierś z kurczaka, przyprawa do kurczaka, bułka tarta, pieprz czarny, olej roślinny) – 100 g
- ziemniak – 200 g
- sałata ze śmietaną (sałata, śmietana, szczypiorek, rzodkiewka ) – 150 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczk, malina) – 250 ml
Środa (30.04.2025r.)
Zupa:
- zupa ogórkowa (woda, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 18%, mleko, marchew, olej rzepakowy rafinowany, sól, pieprz) – 300 m
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie, sól)
Drugie danie:
- ryba w ziołach (ryba, mąka pszenna, pieprz, sól ,marchew, zioła prowansalskie, bazylia, pietruszka, seler) – 100 g
- ryż – 200 g
- surówka z pekińskiej (kapusta pekińska, papryka, kukurydza, marchew, majonez, cebula, pieprz ziołowy) – 150 g
- herbata czarna z cytryną (woda, herbata czarna) – 250 ml