Poniedziałek (29.04.2024r.)
Zupa:
- krupnik jęczmienny (woda, ziemniaki, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron z truskawkami (woda, ziemniaki, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml herbata czarna (woda, herbata czarna) – 250 ml
- herbata czarna (woda, herbata czarna) – 250 ml
Wtorek (30.04.2024r.)
Zupa:
- zupa z fasolki szparagowej (woda, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona, włoszczyzna, śmietana 18%, mleko, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- naleśniki z serem i śmietanką (mąka pszenna, ser biały, mleko, śmietana, cukier)– 250 g
- kompot (woda, truskawka, porzeczka ,malina) – 250 ml