JADŁOSPIS 30.11-03.11.2023
Poniedziałek (30.11.2023r.)
Zupa:
- zupa ogórkowa (woda, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 18%, mleko, marchew, olej rzepakowy rafinowany, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- filet drobiowy w sosie koperkowym (pierś z kurczaka, śmietana 30%, mąka pszenna, koperek)- 100 g
- ryż biały- 80 g
- warzywa gotowane na parze (marchew, kalafior, brokuł) – 150 g
- herbata czarna (woda, herbata czarna) – 250 ml
Wtorek (31.11.2023r.)
Zupa:
- rosół z makaronem (woda, udko z kurczaka, makaron (mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja), marchew, cebula, pietruszka, por, seler, sól) – 300 ml
Drugie danie:
- udko ( udko z kurczaka, pieprz, papryka, oregano, tymianek) – 1 szt.
- ziemniak – 200 g
- mizeria (ogórek, cebula, śmietana) – 150 g
- herbata czarna (woda, herbata czarna) – 250 ml
Środa (01.11.2023r. DZIEŃ WOLNY.)
Czwartek (02.11.2023r.)
Zupa:
- brokułowa (woda, ziemniaki, brokuł, śmietana 18%, mleko, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 g
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron z truskawkami (truskawki mrożone (mus), jogurt naturalny, makaron -mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja, cukier) - 250 g
- herbata czarna (woda, herbata czarna) – 250 ml
Piątek (03.11.2023r.)
Zupa:
- jarzynowa (woda, ziemniaki, marchew, kalafior, brokuł, seler, śmietana 12%, mleko, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- paluszki rybne (ryba miruna, panierka sypka, mąka pszenna, woda, skrobia ziemniaczana, sól) – 100 g
- kasza kuskus – 70 g
- brokuł gotowany – 150 g
- herbata czarna (woda, herbata czarna) – 250 ml
Szczegółowy wykaz składników produktów i dań oraz alergenów dostępny u intendenta. Przedszkole otrzymuje odpowiednio mniejsze porcje dla tej grupy wiekowej. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.