JADŁOSPIS 26.02-01.03.2024
Poniedziałek (26.02.2024r.)
Zupa:
- krupnik jęczmienny (woda, ziemniaki, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- makaron z truskawkami (truskawki mrożone (mus), makaron -mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja, jogurt naturalny, cukier) - 250 g
- herbata czarna (woda, herbata czarna) – 250 ml
Wtorek (27.02.2024r.)
Zupa:
- koperkowa (woda, ziemniaki, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, cebula, seler, pieprz, sól) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- nuggetsy (pierś z kurczaka, bułka tarta, płatki kukurydziane, słodka papryka, pieprz czarny) – 100 g
- ryż 80g
- mini marchewka (marchew, masło) – 150 g
- herbata czarna (woda, herbata czarna) – 250 ml
Środa (28.02.2024r.)
Zupa:
- zacierka (woda, ziemniaki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz; kluseczki: mąka pszenna) – 250 ml
Drugie danie:
- gulasz mięsny (woda, szynka wieprzowa, marchewka, śmietana 18%, ziele angielskie, liść laurowy) –300 ml
- kasza gryczana – 80 g
- ogórek kiszony – 150 g
- kompot (woda, truskawka) – 250 ml
Czwartek (29.02.2024r.)
Zupa:
- jarzynowa (woda, ziemniaki, marchew, kalafior, brokuł, seler, śmietana 12%, mleko, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) – 300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- leniwe (mąka pszenna, twaróg, masło) – 250 g
- surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, marchew, cebula, olej, sól, pieprz) –150g
- herbata czarna (woda, herbata czarna) – 250 ml
Piątek (01.03.2024r.)
Zupa:
- fasolowa (woda, fasola biały jaś, ziemniaki, cebula, marchew, sól, pieprz, majeranek) –300 ml
- pieczywo pszenno – żytnie (mąka pszenna, zakwas żytni naturalny, woda, drożdże piekarskie sól)
Drugie danie:
- kotlet rybny (ryba miruna, bułka tarta, mąka pszenna, pieprz, sól, olej) – 100 g
- ziemniak– 200 g
- surówka z pora (por, marchew, majonez, sól, pieprz ziołowy) – 150 g
- herbata czarna (woda, herbata czarna) – 250 ml